25 Aplikasi Open Source Gratis sing Aku Temokake ing Taun 2021

Iki wektu kanggo nuduhake dhaptar 25 Piranti Lunak Sumber Terbuka lan Gratis sing paling apik sing ditemokake ing taun 2021. Sawetara program kasebut bisa uga ora anyar amarga durung dirilis pisanan ing 2021, nanging anyar lan wis mbiyantu kula. Ing semangat enggo bareng aku nulis artikel iki mug

Waca liyane →

10 Program Gratis lan Open Source Software (FOSS) paling apik sing Aku Temokake ing 2020

Nalika taun 2020 wis cedhak, wektune kanggo nggawa sampeyan 10 program Gratis lan Open Source Software (FOSS) sing paling apik sing daktemokake ing taun iki.

Sawetara program kasebut bisa uga ora anyar amarga ora dirilis kaping pisanan ing taun 2020, nanging anyar kanggo aku lan aku nemokak

Waca liyane →

Cara Nggawe lan Ngatur Proyek Cron ing Linux

ngotomatisasi tugas serep, ngresiki direktori, kabar, lsp.

Proyek Cron mlaku ing latar mburi lan terus mriksa file /etc/crontab, lan /etc/cron.*/ lan /var/spool/cron/ direktori. File cron ora kudu diowahi langsung lan saben pangguna duwe crontab sing

Waca liyane →

Cara Nggawe Server Obrolan Pribadi sing Aman karo Ytalk liwat SSH

Ytalk minangka program obrolan multi-pangguna gratis sing kerjane padha karo program obrolan UNIX. Kauntungan utama ytalk yaiku ngidini macem-macem sambungan lan bisa komunikasi karo nomer pangguna sing sewenang-wenang bebarengan.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake carane nginstal lan ny

Waca liyane →

Penerjemah Basa Command Line paling apik kanggo Linux

Pentinge aplikasi terjemahan Basa ora bisa ditekanake utamane kanggo wong-wong sing kerep lelungan utawa komunikasi karo wong sing ora nganggo basa sing padha kanthi rutin.

Dina iki, aku ngenalake sampeyan alat terjemahan adhedhasar baris perintah sing paling apik kanggo Linux.

1. De

Waca liyane →

NVM - Instal lan Atur Multiple Node.js Versi ing Linux

Manajer Versi Node (singkat NVM) minangka skrip bash sing prasaja kanggo ngatur sawetara versi node.js aktif ing sistem Linux sampeyan. Ngidini sampeyan nginstal sawetara versi node.js, ndeleng kabeh versi sing kasedhiya kanggo instalasi lan kabeh versi sing diinstal ing sistem sampeyan.

Nv

Waca liyane →

Cara Golek Lokasi Geografis Server Linux ing Terminal

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan carane nemokake alamat IP lokasi geografis saka sistem Linux remot nggunakake API mbukak lan script bash prasaja saka baris printah.

Ing internet, saben server duwe alamat IP sing madhep umum, sing ditugasake langsung menyang server utawa liwat

Waca liyane →

Cara Instal Seafile ing CentOS 7

Seafile minangka sumber terbuka, sinkronisasi lan enggo bareng file kinerja dhuwur lintas platform lan sistem panyimpenan awan kanthi proteksi privasi lan fitur kerja tim. Iku mlaku ing Linux, Windows lan Mac OSX.

Iki ngidini pangguna nggawe grup lan gampang nuduhake file menyang grup. Ndhu

Waca liyane →

Printah Migunani kanggo Ngatur Server Web Apache ing Linux

Ing tutorial iki, kita bakal njlèntrèhaké sawetara perintah manajemen layanan Apache (HTTPD) sing paling umum digunakake sing kudu sampeyan ngerti minangka pangembang utawa administrator sistem lan sampeyan kudu nyimpen printah kasebut ing pucuk driji. Kita bakal nuduhake printah kanggo System

Waca liyane →

Tip Migunani kanggo Ngatasi Masalah Umum ing MySQL

MySQL minangka sistem manajemen basis data relasional sumber terbuka (RDMS) sing akeh digunakake dening Oracle. Wis pirang-pirang taun dadi pilihan standar kanggo aplikasi basis web lan isih tetep populer dibandhingake karo mesin database liyane.

MySQL dirancang lan dioptimalake kanggo apli

Waca liyane →